gh0stm3

avatar

  • Profile:
  • Joined: Sunday, June 24, 2007
  • Last Visit: 2007-10-24T04:49:11Z
  • Statistics
  • Number of Posts: 6 [0.00% of all post / 0.00 posts per day]
  • Thanks Given: 0
  • Thanks Received: 0
  • Thanked Posts: 0
  • Community Reputation Received:
    50.25% (Neutral)
Last 10 Posts
 View All Posts by User

Hey,

 Im after some advice, i just got this board yesterday and its well known that this cpu can overlock to 3.0 quite easily. The pheonix bios has an option to overlock to 20% automatically, which gets me to 2.24ghz, not bad for a one click option but i want more. I have a 600watt thermaltake purepower psu, my memory isnt too brilliant (kingston ddr2 667 1gb valueram), xfx 7900gt 520m with zalman vga cooler.

 I used a guide last nite to help change voltages, up my fsb etc and the furthest i got was 2.27, wow a whole 0.3mhz 🙂. I dont really understand voltages,vcore etc so someone with this board whos used/overclocked would be helpfull, i must be missing something if this cpu can get to 3.0ghz.

A step by step guide would be nice :)

 Thanks in advance[:D]

Hey Everyone

I recently upgraded my computer from an AMD 64 3500, 1gb 2x512mb kingston valueram and a Asus A8V VM mobo.

to a Intel Core 2 Duo E6320 4mb cache, 1gb stick of ddr 4200 kingston valueram on a Asus asus p5vd2-mx se.

I have a basic 500w switching p4 psu.

Since the upgrade my system feels alot slower. I did a fresh install of windows, and i noticed that when i changed my resolution to 1280 i had 3 attempts before the resoltuion changed, the screen went blank, games are very choppy stopping and starting at random intervals, the hard drive feels like its loading a lot more than it used to. I was installing the gfx drivers (7900gt) and the mouse kept freezing and then starting and so on and so on.

When i first installed the upgrade my cpu temp was 25c idle, now its about 35 idle and last night got up to 41. After the fresh install i tried to test my computer with FEAR, the game went sorta nuts on me certain parts of it were skipped it wrong places and everything just feels really wierd now.

I have no idea whats causing this but i thought it may have been the power supply playing up, others have suggested the memory.

Thanks in advance!
anyone else got any ideas? kind of an expensive way to find out buying a new psu and then a new stick of memory.

ive had kingston value ram in the past ddr400 and its bin spot on.

also when i first installed the upgrade i was averaging 25c idle on my cpu, last night it was around 34 idle and got to 41.

is this normal??
i have just done a fresh install. I installed my nvidia gfx drivers and as the installation was in progress the system kept hanging then starting then hanging again. I went to change the resolution to my normal 1280x 1048 the screen went blank and i have to retry this 3 times before it finally changed.

not enough power maybe?? 7900gt btw.

something just feels very odd, my money is on the psu..
my old installation of xp is also on this hard drive, i did another install we i upgraded to allow it to boot. Having two installation of xp, could that affect it?
Hello Everyone

Ive just did an upgrade on my pc, and to be honest the system feels alot slower, games especially are choppy and stutter, even the WMP visualization has a frame rate :S.

All drivers and BIOS are up to date. Any ideas?.

I recently upgraded from

Asus A8V-VM
AMD 64 3500 W/STOCK COOLER
2X512MB KINGSTON VALUERAM DDR 400
SB XFI EXTREMEMUSIC
NVIDIA GEFORE 7900 GT

and upgraded the following.
Asus P5VD-MX SE
CORE 2 DO E6320 4MB L2 CACHE
1GB KINGSTON VALUERAM DDR2 533

I am using a switching power supply KY-550ATX 500w P4.