OptimusPrimeTime
2011-11-12T00:38:42Z

gdeptula wrote:

I mean, one 6970 keeps up with a GTX 570 and a pair of 460 in SLI all settings maxed. I have a 2GB 6950, yet I can only play it at low for a stable frame rate? Sounds like I still have something to figure out.

"Yep, And You have two beast of a GPU that whips the GTX 580 butt too.For now , at least we are getting somewhere. Try the Crossfire out , but with other games off course, not Sky, and check back with us. I have to get some ZZzzz right now, take care, see ya tomorrow gdeptula, good night." 

OptimusPrimeTime
2011-11-12T00:41:41Z

"And One more question, What resolution are you playing with? And with what monitor and connection, HDMI, DVI, VGA?"

 

AKwyn
  •  AKwyn
  • 76.5% (Friendly)
  • Advanced Member
2011-11-12T09:58:32Z

Well I have to wonder, did you download GPU-Z to make sure Crossfire is enabled, you should download it it's a good program and it can help in determining whether or not Crossfire is enabled...

Also since you have a version called AMD Vision Center enabled, best to uninstall that and install the drivers you downloaded; I mean it's under a different name right; you might have not fully uninstalled Crossfire.

Oh, and the link GPU-Z if you can't find it.

http://www.techpowerup.com/gpuz/

Post if Crossfire is enabled on both cards.

Der Meister
2011-11-12T15:56:41Z

My input is back up your saves and then just re-install windows. Download the most updated drivers from ATI's site and make sure that cross-fire is enables in the catlyst control center as stated previous. It might be a bit of a pain but, a clean install every now and again keeps your system running perky. 

gdeptula
  •  gdeptula
  • 50.25% (Neutral)
  • Member Topic Starter
2011-11-12T21:32:26Z

When you say ''download the latest driver'' and ''download CCC,'' you seem to be talking about the same thing but when I do just that, I get this:

AMDs website > Drivers & Support tab > Win 7/Vista 64-bit drivers under AMD Desktop drivers > download Catalyst Support Suite which includes the CCC (final step in attached pic)

UserPostedImage

But when I install, I get this (viewed under the custom install option):

UserPostedImage

I think they're one in the same, just this is a different name.

 

AKwyn
  •  AKwyn
  • 76.5% (Friendly)
  • Advanced Member
2011-11-12T23:22:00Z

I think you may be wrong at that one. Look here.

http://www.amd.com/us/products/technologies/Pages/vision-engine.aspx

It seems to be an AMD technology related to videos; so it's not as described... Catalyst Install Manager is Catalyst by the way and it'd be best if you press Next and see what happens...

EDIT: BTW, this is what my install customize screen looks like.

No mention of AMD Vision, just Catalyst... Don't know why it'd be different for you but it is...

realneil
2011-11-12T23:39:02Z

"Vision" is the new name for the AMD drivers.

It is enabled when you have "Vision" certified parts in your system.

Go ahead and use it.

This is taken from the descriptor for "Vision".

______________________________________________


gdeptula
  •  gdeptula
  • 50.25% (Neutral)
  • Member Topic Starter
2011-11-13T22:57:33Z

I did what Der Meister suggested and reinstalled Windows. Seeing how I didn't have anything worth saving on my computer, it wasn't a hassle. 

Installed the drivers I needed, including 11.10 AMD driver.

Skyrim runs like butter now.

Thanks for all your help! Probably would've broke something if I didn't have anyone to focus my frustration.

OptimusPrimeTime
2011-11-13T23:26:39Z

"Awesome, get your dragon slaying groove on, have fun."

AKwyn
  •  AKwyn
  • 76.5% (Friendly)
  • Advanced Member
2011-11-14T01:45:57Z

gdeptula wrote:

I did what Der Meister suggested and reinstalled Windows. Seeing how I didn't have anything worth saving on my computer, it wasn't a hassle. 

Installed the drivers I needed, including 11.10 AMD driver.

Skyrim runs like butter now.

Thanks for all your help! Probably would've broke something if I didn't have anyone to focus my frustration.

Well I didn't think that you'd resort to reinstalling Windows but hey; whatever works for you... However... Did you try to hibernate your computer again to see if the times improved, I mean the reinstall might of fixed an issue you were having with Windows that was taking forever for you to get out of hibernation.

Also did you remember to install that BIOS.

Hey, I haven't forgotten about your hibernation issue. And I aim to fix that as well, otherwise; happy dragon slaying... Make sure to pay for your DLC responsibly.