Guest
FattyLumpkin
2009-09-26T11:22:34Z

UPDATE: I found an unopened NetGear PCI Adapter (FA311/FA312/FA331) in a pile of stuff. I plugged it in and now that wont install. There seems to be no Network Adaptors under device manager. I am supposed to install from the NetGear disk from the Network Adaptors but it does not exist. There does not appear to be an automatic install.

--

Hi. I recently reformatted an older machine that we need to use downstairs for simply online stuff, word, etc. Everything went well except I can not get it online. There is a messages that says the TCP/IP protocol cannot be found. I go to the Biostar site and only find drivers for flashing the motherboard. Download.com gives me so many options that I don't know which one to pick. I installed a couple but none of them work. Under Ethernet Drivers there is a TCP/IP line under properties but still no connection. I really dont know what to do. 

Here are my system details....

 

Power Supply - Aspire Turbo Case 500W 12V Black Dual

Fan Aluminum Power Supply
Mobo - BIOSTAR GEFORCE 6100-M9 939 NVIDIA GeForce 6100 Micro ATX AMD

Motherboard - Retail
CPU - AMD Athlon 64 3500+, 512K, L2 Cache, 64-bit Processor 939 Pin
RAM - 2 Gigs of Corsair Value Select 184 Pin 512MBx4 DDR PC-3200
Video Card - BFG GeForce 6800GT, 256MB GDDR3, 256-Bit, 8X AGP
Hard Drive - Maxtor 300GB 7200RPM SATA, 16 MB Buffer, Model 6B300S0
Monitor - UltraSharp 2001FP 20.1-inch Flat Panel LCD
OS - Windows XP Pro

Thanks in advance for any help you can offer.

 

 

Super Dave
2009-09-27T02:16:13Z

FattyLumpkin wrote:

UPDATE: I found an unopened NetGear PCI Adapter (FA311/FA312/FA331) in a pile of stuff. I plugged it in and now that wont install. There seems to be no Network Adaptors under device manager. I am supposed to install from the NetGear disk from the Network Adaptors but it does not exist. There does not appear to be an automatic install.

Have you gone HERE yet, Fatty?

FattyLumpkin
2009-09-27T08:48:16Z

Hi Super Dave. Thank you for the response. My toddler got me up before 7am today so the two of us started tinkering with the machine. I put it on the table to see it better, instead of laying on the ground. It made a big difference. Don't tell anyone, but the card was not securely in the slot. I simply reseated it and PRESTO! It worked.

Thank you for trying to help. Take care.

Super Dave
2009-09-27T20:12:27Z